Warsztaty „POTRAWY Z JAJEM” – program

Do udziału w warsztatach zapraszamy wszystkich, którzy lubią gotować i chcieliby na nowo odkryć sposoby wykorzystania jaj w domowej kuchni oraz poznać sposoby dekorowania wielkanocnego stołu.Program:

17.03.2012 r., godz. 15.00 – 18.00

Zapoznanie się z praktycznymi informacjami o jajach. Uczestnicy dowiedzą się czym kierować się przy zakupie jaj, jak je prawidłowo przechowywać i w jaki sposób je gotować. Własnoręcznie wykonane zostaną:
– majonez i kruche ciasto (mazurki, słodkie i słone babeczki)
– farsze warzywne i owocowe do jaj

18.03.2012 r., godz. 15.00- 18.00

Uczestnicy warsztatów zapoznają się ze sposobami dekorowania mazurków, babeczek, jaj i przygotowania stołu wielkanocnego. Na zakończenie warsztatów nastąpi konsumpcja przygotowanych w ich trakcie potraw i wymiana poglądów.
Warsztaty odbędą się w siedzibie Regionalnej Akademii Twórczej Przedsiębiorczości –ul. Piłsudskiego 2 (budynek USC)

Zgłoszenie przyjmujemy do 12.03.2012 r.
Sekretariat Młodzieżowego Centrum Kultury, ul. Reymonta 33, pok. 108
lub pod nr tel. 46/ 833 24 12

Warunkiem udziału w warsztatach jest wpłacenie na konto MCK do dnia 14.03.2012 r.akredytacji w wysokości 25 zł
nr konta: 62 1500 1689 1216 8004 3139 0000
z dopiskiem: akredytacja na warsztaty kulinarne

LICZBA MIEJSC OGRANICZONA – DECYDUJE KOLEJNOŚĆ ZGŁOSZE